• image
 • image
 • image

Сезонска понуда

 • Краставица

  Краставица

  Краставицата се одгледува претежно во заштитени простори (пластеници и стакленици). Нејзиното производство не престанува во текот на целата година. Најголемиот дел од производството се извезува, дел останува за домашниот пазар, а дел (корнишоните ) се конзервира. За успешното одгледување на краставицата неопходно е да се обезбедат...

  За Краставица
 • Зелка

  Зелка

  Зелката содржи природни состојки кои дејствуваат како лекови против чирот. Фактот дека зелката може да помогне во лекувањето на чирот, е утврден уште во 50–те години на минатиот век, во обидите на д-р. Гарет Чени од Медицинскиот факултет при Универзитетот во Станфорд. Тој докажал дека околу 1,1 литар свеж сок од зелка на ден помага...

  За Зелка
 • Пиперка

  Пиперка

  Пиперката во Република Македонија, како и доматот, се одгледува во текот на целата година во заштитен простор и на отворено во полски услови. Најголемиот дел од производството се продава на домашниот пазар за употреба во свежа состојба и за преработка во домашната индустрија. Дел од производството се извезува во свежа состојба...

  За Пиперка